Gyömbéres miszoleves
- 1 teáskanál vaj
- 1 csésze apróra vágottédeskömény
- 1 csésze apróra vágott lila hagyma
- 2 teáskanál reszelt gyömbér
- másfél liter húsleves
- 2 kanál miszo
- 2 teáskanál apróra vágott metél?hagyma
Egy nagy serpeny?ben olvaszd fel a vajat és pirítsd meg benne a gyömbért, majd add hozzá a hagymát és az édesköményt. Addig kevergesd, amíg az édeskömény pirulni kezd. Adj hozzá négy deci húslevest. Amikor felforrt, vedd le a t?zhelyr?l. Várj, amíg egy kicsit kih?l, majd az egészet turmixold össze (ízlés szerint készítheted egészen finomra, vagy hagyhatsz benne zöldségdarabkákat.) Öntsd az egészet egy lábasba, add hozzá a maradék húslevest. Ha felforrt, keverd el benne alaposan a miszót. Tálaláskor hintsd meg az apróra vágott metél?hagymával.